Verplegers constant verbonden met patiënt dankzij de Near&Dear armband

Met de Near&Dear armband zijn verplegers constant verbonden met hun patiënt en kunnen ze op afstand het welzijn monitoren of ingrijpen wanneer nodig. De armband en bijbehorende app lijken veelbelovend, maar zijn helaas slechts een concept.

Dat wearables een veelbelovend segment zijn voor de zorg, mag duidelijk zijn. Voorbeelden als de Embrace, waar we gisteren over schreven, komen steeds meer bovendrijven. Een compleet concept als de Near&Dear is dan geen gekke volgende stap.

near_dear_app

Het platform van Near&Dear bestaat uit 3 elementen: een armband, een docking station en een app voor de verpleger. De armband meet biometrische gegevens en kan deze via het docking station doorspelen aan de app voor de verpleger. Daarnaast bevat de armband een speaker, zodat er via de pols gebeld kan worden, terwijl een gyroscoop en accelerometer een plotse val of klap kunnen meten en een alarmsignaal activeren aan de app.

Helaas gaat het hier slechts om een concept, al is de technologie helemaal geen raketwetenschap. Het is echter een originele en slimme toepassing van betaalbare technologie in een zeer gebruiksvriendelijk jasje. Niet gek dat het team achter Near&Dear er recent met een Red Dot Award vandoor ging.

near&dear