De ‘Spider Dress’ is een interactieve robot jurk die je beschermt tegen opdringerige mensen

Ontwerpster Anouk Wipprecht staat bekend als getalenteerde artiest op het gebied van draagbare elektronica (wearables) en interactieve couture. De Spider Dress, een interactieve robot jurk, is haar nieuwste creatie. De jurk maakt gebruik van de Intel Edison technologie en werkt als een verdedigingssysteem als iemand te dichtbij komt.

Het technische en draagbare hoogstandje bevat mechanische ‘poten’ die reageren op externe stimuli om de persoonlijke ruimte van de drager te beschermen. De jurk is een uitbreiding van de intuïtie van een persoon. Via naderings-sensoren en een ademhalingssensor beschermt de jurk de persoonlijke ruimte van een persoon.

Beweeg je te agressief richting de sensor dan zullen de ‘poten’ een aanvallende positie innemen. Kom je rustig naar de persoon toe, dan zullen de ‘poten’ uitnodigende en rustige gebaren maken dat je dichterbij kunt komen. De 3D geprinte robot jurk maakt gebruik van de Intel Edison en is een soort interface tussen het lichaam en de externe wereld.