Vader maakt geboorte van zijn zoon mee via virtual reality headset

Ondanks het feit dat de toepassingen van virtual reality steeds groter worden, richt het merendeel van de fabrikanten zich nog steeds op gamen. Samsung heeft inmiddels bewezen dat dergelijke headsets niet alleen leuke hebbedingetjes zijn, maar dat je ze ook functioneel kunt inzetten.

Een Australische man, Jace Larke, dreigde vanwege een zakenreis de geboorte van zijn derde kindje te missen. Echter kreeg Jace hulp uit onverwachte hoek. Samsung besloot deze kans aan te pakken om de functionele mogelijkheden van zijn virtual reality headset, de Gear VR, maar eens publiekelijk op de kaart te zetten.

gear vr

Het bedrijf rustte de ziekenhuiskamer van Alison Larke volledig uit met virtual reality apparatuur, waaronder een 360 graden camera, audio-apparatuur en een livestream verbinding. Hierdoor was Jace in staat om de bevalling van zijn vrouw ‘live’ bij te wonen. Met de Gear VR op zijn hoofd zag Jace uiteindelijk op vierduizend kilometer afstand zijn zoontje Steele geboren te worden.

Via de Gear VR was Jace niet alleen in staat om de gehele ziekenhuiskamer door te kijken, maar was hij ook in staat om te communiceren met zijn vrouw. Door middel van audio-apparatuur konden de echtgenoten met elkaar praten, waardoor Jace ook zijn steentje kon bijdragen tijdens de bevalling.

Samsung heeft hiermee laten zien dat virtual reality in staat is om mensen op een unieke manier met elkaar te verbinden. Het is echter nog maar de vraag of dergelijke scenario’s op korte termijn uitgevoerd kunnen worden, aangezien er veel kennis en technologische apparatuur voor nodig is.