Twitter wordt berichten-app na opheffen 140-tekenlimiet voor DM’s

Twitter is vanaf vandaag meer dan een sociaal medium. Je kunt het netwerk vanaf nu namelijk ook gebruiken als berichten-app, nadat Twitter heeft besloten om de limiet van 140 tekens op te heffen voor direct messages, de privéberichten die je kunt versturen.

Twitter liet al in juni weten dat het van plan was om de tekenlimiet te laten voor wat het is, maar heeft nu dus de daad bij het woord gevoegd. De wijziging is in eerste instantie alleen van toepassing op de officiële website en de officiële Twitter-apps voor iOS, Android en Mac OS X. “Twitter is grotendeels een publiek netwerk. DM’s zorgen ervoor dat je persoonlijke gesprekken kunt voeren over het nieuws, evenementen of grappige foto’s. We willen er op deze manier voor zorgen dat dit nog gemakkelijker wordt”, aldus Twitter in de aankondiging.

DM140_LaunchGIF_final

De opheffing van de limiet is een grotere stap dan het lijkt, want Twitter beschikt in één klap over een eigen messaging-platform, waar je zonder beperkingen kunt praten met je vrienden. Dat zal er wellicht voor zorgen dat het minder snel noodzakelijk is om naar apps als WhatsApp of Facebook Messenger te grijpen voor uitgebreidere gesprekken, waardoor gebruikers langer op Twitter blijven hangen. We hoeven je ongetwijfeld niet uit te leggen waarom CEO Jack Dorsey daar behoorlijk vrolijk van wordt.