Google zet eerste stappen om van Android hét virtual reality-platform te maken

Google Cardboard

Dat Google vol inzet op virtual reality is inmiddels geen nieuws meer, na de aankondigingen bijna een jaar geleden op Google I/O is dat wel duidelijk. En het begint er steeds meer op te lijken dat Google ook vooral wil inzetten op het aanbieden van software en platforms voor virtual reality. Ruim twee maanden geleden kwam al het gerucht naar voren, dat Google bezig was met Android VR. In de laatste beta van de nieuwe Android-versie Android N, zitten diverse elementen die dit bevestigen.

Ars Technica ontdekte verwijzingen naar een virtual reality mode voor apps in Android. Mogelijk is dit een modus voor de weergave en bediening van apps in een VR-headset. Daarnaast kunnen apps zich binnen Android registeren als VR Listener of VR Helper om dingen te mogen doen in de virtual reality mode. Veel concreter dan dat wordt het nog niet en het is dan ook nog even afwachten wat het allemaal precies inhoudt en wat de mogelijkheden worden.

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we op Google I/O over een maand meer te zien en te horen. Het gerucht gaat ook al een tijdje dat Google werkt aan een eigen virtual reality-headset, naast de Cardboard. Er gaan zowel geruchten over een headset waar je een smartphone instopt en een volledig zelfstandige headset. Het is aannemelijk dat ook deze stand-alone VR-bril gaat draaien op Android.