GoPro lanceert GoPro VR: een platform voor VR-video’s

Bijna elk bedrijf dat met video bezig is, zetten ook stappen op de markt van virtual reality. Logisch dus dat GoPro niet achter kan blijven. Het bedrijf introduceert GoPro VR: een kanaal waar virtual reality-video’s geplaatst gaan worden. Daarnaast introduceert het LiveVR, een tool waarmee gebruikers VR-video’s ook live kunnen streamen.

GoPro VR wordt vandaag gelanceerd en is beschikbaar als website en app voor Android en iOS. Check onderstaande video voor een impressie van wat je kan verwachten.

Het platform biedt in eerste instantie vooral gesponsorde content, van professionele sporters en artiesten. In een later stadium wordt dit waarschijnlijk aangevuld met content van andere gebruikers.

Omni

De kans is echter groot dat het in eerste instantie vooral bij gesponsorde content blijft. Het maken van VR-video’s is namelijk een duur grapje. De onlangs aangekondigde Omni, een systeem waarmee je VR-videos op kunt nemen, krijgt een prijskaartje van 5000 dollar. Voor deze prijs krijg je wel een totaalpakket van zes GoPro-camera’s, de rig, de software, kabels, geheugenkaarten, etc. Mocht je, om wat voor reden dan ook, al beschikken over zes GoPro camera’s, dan is de rig waar je de camera’s in plaatst beschikbaar voor 1500 dollar.

Dit lijkt duur, maar vergeleken met andere systemen valt het nog mee. De Odyssey, een systeem met 16 camera’s, kost bijvoorbeeld 15.000 dollar. De Ozo van Nokia gooit daar nog een schepje bovenop, met een prijskaartje van 60.000 dollar.

LiveVR

Over LiveVR, de aangekondigde streamingdienst van VR-video’s, laat GoPro nog weinig los. Wel heeft het bedrijf door laten schemeren dat het de tool wil gebruiken voor grote sportevents, zoals de MotoGP.