Maker van Final Fantasy brengt rollenspel uit voor Apple Watch

Gamestudio Square Enix wil kennelijk voor zelfs de kleinste beeldschermen games maken. Zo heeft het bedrijf nu Cosmos Rings uitgebracht – een rollenspel speciaal ontwikkeld voor de Apple Watch. In de game is de godin van de wereld verdwenen, waardoor het verloop van tijd is stil komen te staan.

Het lijkt een geinig idee: een gameverhaal over tijd, terwijl je op een horloge moet spelen. Square Enix gebruikt dit ook in hoe het spel speelt. Zo kun je de digitale kroon op de zijkant terugdraaien om tijd in het spel terug te spoelen. Net zoals je op de Apple Watch doet om bijvoorbeeld oude afspraken terug te zien.

Square Enix is de maker van onder andere Final Fantasy – een langlopende rollenspellenreeks die al sinds de eerste Nintendo-spelcomputer verschijnt. Cosmos Rings lijkt wel ietwat simpeler dan deze spellen. Het spel voelt vooral aan als een experiment – zodat Square Enix kan kijken hoe de smartwatch als gameplatform gebruikt kan worden. Een vergelijkbaar experiment deden ze al eens met de Chaos Rings-reeks, mobiele RPG’s speciaal ontwikkeld voor smartphones.

Cosmos Rings staat in de iOS App Store. Hoewel je de game voor de iPhone kunt downloaden, is een Apple Watch vereist om daadwerkelijk te spelen.