Je kunt nu voor een paar euro per maand een koptelefoon leasen dankzij een Nederlandse startup

Gerrard Street koptelefoon leasen

Altijd al een goede koptelefoon gewild, maar nooit de behoefte gehad om daar in één keer een flinke smak geld aan uit te geven? Dan is er nu een oplossing: de Nederlandse startup Gerrard Street biedt nu de mogelijkheid om een koptelefoon te leasen. Vanaf een paar euro per maand kun je gebruik maken van een abonnement waarmee je een koptelefoon en bijbehorende service krijgt.

Onder die service vallen ook nieuwe onderdelen als er iets kapot gaat. De koptelefoon is modulair, waardoor onderdelen eenvoudig te vervangen zijn. Als er iets kapot gaat, kun je binnen een paar dagen een nieuw onderdeel bestellen en het oude onderdeel terugsturen.

Het bedrijf biedt verschillende abonnementen aan waarmee je de koptelefoon voor een bepaalde periode kunt leasen. Je kunt de koptelefoon ook levenslang lenen voor een bedrag van 500 euro. De koptelefoon is in dat geval echter nog wel steeds van Gerrard Street. Het voordeel is echter dat je altijd verzekerd bent van nieuwe onderdelen, als er iets kapot gaat.

Crowdfunding

Via het crowdfundplatform Oneplatetcrowd haalde het bedrijf, toen nog onder de naam Pelican Street, 17.500 euro op. Op die manier wist het bedrijf al ongeveer 400 mensen aan zich te binden, die in juni hun koptelefoon geleverd kregen. “Inmiddels hebben we 570 mensen als klant”, zegt Dorus Galama, een van de oprichters van Gerrard Street. “We hebben duizend stuks besteld en kunnen daarmee vooruit. We willen nu kijken hoe vaak de onderdelen daadwerkelijk kapot gaan. We voeren nu drie tot vijf reparaties per week uit, waarvan het bijna allemaal reparaties aan de kabel zijn. Verder is het een kwestie van schalen en feedback verzamelen. En onze klanten moeten over een jaar natuurlijk nog gebruik blijven maken van onze diensten.”

Doelgroep

“De echte audiofiel zou nooit een koptelefoon leasen”, zegt Galama. “Die doet rustig een half jaar over zijn aankoop en betaalt daar dan ook rustig 1500 euro voor. Toch zien we dat het leasen wel een trend is. Kijk maar naar diensten zoals Spotify en Netflix. Wij mikken met deze koptelefoon op het laag- en middensegment. Binnen vijftien jaar zouden we die toch allemaal om moeten krijgen.”

Het bedrijf is inmiddels ook al begonnen aan het ontwerp van zijn tweede model, dat onder andere de mogelijkheid heeft om via bluetooth en wifi te verbinden. Galama verwacht dat model over ongeveer een jaar aan te kunnen bieden.

Gerrard_Street_2