Alweer een record voor Tesla: van 0 naar 100 in 2,2755 seconden

Tesla Model S

Tesla heeft opnieuw een record verbroken. De Model S P100D blijkt de auto te zijn die het snelste kan optrekken van de gehele wereld, schrijft Motor Trend op basis van een eigen test. Het voertuig ging van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 2.275507139 seconden. Dat is mogelijk geworden dankzij een nieuwe software-update, genaamd Ludicrous+.

Het is voor het eerst dat een productie-auto bij een test van het tijdschrift die snelheid behaald in minder dan 2,3 seconden. Tesla beloofde eerder bovendien op te kunnen trekken in 2,5 seconden en die belofte hebben ze dus meer dan waar gemaakt. Dat deden ze eerder ook al op het Tesla Racing Channel. Toen behaalden ze de 2,389 seconden.

Er zitten echter wel wat nadelen aan die hoge snelheid. Volgens Motor Trend accelereert het voertuig als “een echte eikel”. Je lichaam wordt daardoor op een onprettige manier verschoven tijdens het optrekken, waardoor het eigenlijk niet fijn is om in de auto te zitten.

Maar CEO Elon Musk mag blij zijn: hij had niet verwacht dat de P100D zo snel zou kunnen gaan. In november zei hij op Twitter dat de update de auto 0,1 seconde sneller zou laten optrekken.

Concurrentie

Kijken we echter naar nog hogere snelheden, dan verliest Tesla het wel van andere superauto’s. Zo behaalde de Ferrari LaFerrari 112,7 kilometer per uur binnen 2,285 seconden.

De Porche 918 en de McLaren P1 hebben de snelste tijden bij 128,8 kilometer per uur.