Uitgever TMG: ‘Plan voor nieuwe Hyves niet concreet genoeg’

Hyves

Had jij je hoop al gevestigd op een nieuwe versie van Hyves? Dan hebben we slecht nieuws voor je: uitgever TMG ziet niets in een gepresenteerd plan om het sociale netwerk nieuw leven in te blazen. Dat heeft een woordvoerder van TMG tegenover NU.nl gezegd.

Enkele weken geleden werd er een kloon van Hyves opgezet: Hyven. TMG was nu in gesprek met de initiatiefnemers achter deze kloon. De uitgever heeft namelijk het merk van Hyves in handen en geen toestemming gegeven voor de kloon van de website.

Niet concreet

Hoewel de uitgever de initiatiefnemers verzocht om te stoppen met het gebruik van het merk, kregen ze ook de kans om een businessplan te komen presenteren. Dat plan is volgens TMG echter “niet concreet genoeg”. Daarom werd deze week nogmaals verzocht het gebruik van het merk te staken.

Of de beheerders van Hyven hier gehoor aan geven, is nog onduidelijk. Wat er gebeurt als ze het merk wel blijven gebruiken, wil TMG niet zeggen.