‘Nieuw besturingssysteem Android P verschijnt op 20 augustus’

Android-P

Google’s nieuwe besturingssysteem Android P zou op 20 augustus verschijnen. Dat heeft de doorgaans betrouwbare lekker Evan Blass op Twitter gezegd. Hij deelde een plaatje van een maandkalender. Op 20 augustus is een P ingevuld. Daarmee zou getoond worden dat de nieuwe versie van Android onthuld wordt.

De datum zou in lijn zijn met eerdere versies van Android. Zo werd Android Oreo op 21 augustus 2017 gepresenteerd.

Nieuwe functies

We weten al meerdere dingen over de nieuwe software, gezien de functies in mei al werden getoond. Het besturingssysteem krijgt veegbewegingen waarmee je door het systeem kunt navigeren. Daarnaast wordt er een uitgebreide niet-storenfunctie toegevoegd. Ook krijg je een dashboard waarin je kunt zien hoeveel tijd je aan je telefoon besteed.

Waar de letter P voor staat, is echter nog niet bekend. De meeste versies van Android zijn echter vernoemd naar snoepgoed.