Hyundai laat zich zien op de Winterspelen met een Vantablack paviljoen

Het paviljoen van automaker Hyundai op de Winterspelen is dankzij Vantablack-verf het zwartste gebouw ter wereld. Het paviljoen in PyeongChang is ontworpen door architect Asif Khan. Dat meldt Science Alert. Vantablack is het zwartste materiaal ter wereld en absorbeert 99% van het zichtbare licht.

Op een foto lijkt het gebouw soms een zwart gat te zijn. Architect Asif Khan: “Van een afstand lijkt het gebouw een raam, dat uitkijkt op de diepte van outer space. Als je dichterbij komt, vult het je hele gezichtsveld. Wanneer je het gebouw binnengaat, voelt het alsof je wordt opgenomen in een wolk van zwartheid.” Het idee van outer space wordt versterkt door honderden kleine lichtjes, die in de wanden zitten. Het lijken wel sterren.

Waterstoftechnologie

De binnenkant van het gebouw is precies het tegenovergestelde aan de buitenkant, namelijk helemaal wit. De ruimte is een waterinstallatie, die bestaat uit kleine gootjes waar waterdruppels doorheen sijpelen. De installatie reageert via haptische sensors op de bezoekers, waardoor het ritme van de waterdruppels steeds anders is.

Het gebouw werd gemaakt in opdracht van Hyundai, dat op deze manier wil laten zien dat ze bezig zijn met de toekomst en investeren in waterstoftechnologie als duurzaam alternatief voor benzine.

Hyundai kondigde eerder aan zelfrijdende auto’s te willen demonstreren op de Winterspelen in Zuid-Korea. Volgens Tech Crunch staat de autoproducent voor een uitdaging, aangezien de wegen in PyeongChang kronkelig zijn, hoogteverschillen kennen en mogelijke sneeuw de sensoren in de auto’s kan dwarsliggen.

Foto’s: Dezeen / YouTube