watchOS 2 brengt deze herfst native apps naar je Apple Watch

De Apple Watch wordt dit najaar weer een stukje volwassener. De smartwatch krijgt in de vorm van watchOS 2 namelijk een belangrijke update, zodat ontwikkelaars eindelijk native apps kunnen ontwikkelen. Dat moet de Apple Watch op app-gebied een stuk sneller én interessanter maken.

watchOS 2 geeft developers de mogelijkheid om gebruik te maken van de Digital Crown, de Taptic Engine, microfoon, accelerometer en de hartslagsensor. Daarnaast kunnen ze zoals gezegd native apps ontwikkelen en complications maken. Dat maakt het mogelijk om informatie te tonen op de watch faces. Deze vernieuwingen maken het bijvoorbeeld mogelijk om de temperatuur van je verwarming aan te passen met de Digital Crown, terwijl je Apple Watch met een kleine trilling laat merken dat je auto vergrendeld is.

Het is ook mogelijk om de watch faces naar eigen wens aan te passen, bijvoorbeeld met een eigen foto of fraaie 24-uurs timelapse van New York, Londen of Shanghai. Je kunt je mail voortaan beantwoorden met de stembesturing, de Smart Replies of een emoji. Ook de Nightstand Mode is erg interessant, omdat je horloge zo ’s nachts verandert in een wekkerradio.

watchOS 2 komt dit najaar beschikbaar voor de Apple Watch, maar ontwikkelaars kunnen er direct mee aan de slag.