Gadgets om beter te slapen op #CES2017: 2breathe sleep inducer, Oria en 360 smart bed

Kan jouw nachtrust wel wat verbetering gebruiken? Dan hebben we goed nieuws voor je, want tijdens CES zijn drie gadgets onthuld die precies dat doen. Het gaat om de 2breathe sleep inducer, Oria en 360 smart bed.

De 2breathe sleep inducer is een wearable met een bijbehorende app. Je draagt hem om je pols. Vervolgens monitort hij je ademhaling en stuurt hij de patronen hiervan door naar je smartphone.

De telefoon geeft vervolgens een aantal rustige, melodische tonen om je uitademing te verlengen en je hersenactiviteit te verminderen. En daar word je slaperig van. ’s Nachts monitort de app vervolgens ook je slaappatronen, die samenhangen met je ademhaling.

2breathe sleep inducer

De 2breathe sleep inducer is voor 180 dollar te koop via de Amerikaanse Amazon.

Sensorwake Oria

Wil je nog beter slapen, dan kun je ook de Oria van Sensorwake naast je bed zetten. Dit apparaat zou onze persoonlijke batterijen weer opladen met niets meer dan geurtjes, is de belofte.

De geurtjes zijn ontwikkeld door Givaudan en zo ontworpen dat ze je helpen ontspannen, sneller in slaap valt en beter en langer slaapt. In het geval van Oria zijn er twee geurtjes gebruikt: één om je te helpen ontspannen en snel in slaap te vallen en één om langer in een diepe slaap te blijven.

Oria

De geuren zijn volgens Sensorwake gekozen omdat ze herinneringen oproepen aan kindertijd en omdat ze bepaalde emoties aanspreken. De eerste geur ruikt naar rozen, perzik en peer, met een beetje talkpoeder en musk er door heen. De tweede geur doet je denken aan schoon linnengoed, met details van zeep en sandelhout.

De geuren zijn verpakt in capsules die je twee maanden lang dagelijks kunt gebruiken. Het apparaat staat op je nachtkastje en de capsules en ventilatoren doen de rest. Oria werkt helemaal zelfstandig, maar er komt ook nog een versie die je kunt verbinden met slaaptrackers.

360 smart bed

Hoeveel trackers en geurtjes je ook gebruikt, hoe goed je slaapt hangt in eerste instantie toch echt af van je matras. En ook op dit punt zijn er inmiddels slimme varianten gekomen, bijvoorbeeld het 360 smart bed van Sleep Number. Dit bed past zich namelijk aan aan iedere beweging die je maakt. Draai je je dus om, dan herkent het bed dit en past het zich aan aan je lichaam.

Daarnaast past het de hardheid van je matras aan, voor als je bijvoorbeeld meer steun nodig hebt voor je rug. En voor mensen die last hebben van snurken is dit matras ook ideaal: want het matras duwt je hoofd omhoog als je geluid begint te maken.

Aan de onderkant van het bed zit bovendien ook nog eens een verwarming voor je voeten, die aangaat voor je je bed in kruipt. Ideaal voor ondergetekende, aangezien ik mijn voeten altijd “ver uit de buurt” van mijn vriend moet houden als ik in bed ga liggen. Dus ja, ook voor je partner kan dit een ideaal matras zijn.

Het platform dat achter dit slimme matras zit kan overigens ook nog eens verbinding maken met slimme apparaten en apps, bijvoorbeeld de Fitbit en Nest. Op die manier leert het nog meer over jouw lichaam en kan het zich dus beter aanpassen.

Het 360 smart bed moet in de eerste helft van 2017 in de verkoop gaan. Hoewel er nog geen duidelijkheid is over de prijs, zegt het bedrijf dat die vergelijkbaar is met andere slimme matrassen die ze nu aanbieden.