Deze bizarre POP-I rugzak kun je zelf personaliseren dankzij een e-ink-scherm

Ja, je ziet het goed. Een rugzak met een e-paper display waar je een foto op kunt weergeven. Deze rugzak van POP-I is een combinatie tussen mode en technologie, zoals het bedrijf zelf zegt. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar naar mijn mening heeft de man achter dit idee gewoon een steekje los…

Het flexibele display verbindt met je smartphone via bluetooth. Via de bijbehorende app kun je standaard afbeeldingen en patronen kiezen, maar je kunt ook je eigen foto’s op de e-paper display tonen. Na een paar seconde heb je je gepersonaliseerde rugzak (hoe blij je daar ook van mag worden).

Je kunt kiezen tussen een 4,7 inch of een 10 inch scherm voor een prijs tussen de 100 en 400 dollar. Bovendien zijn de rugzakken in elke kleur of patroon naar jouw wens te verkrijgen, moet je wel tevreden zijn met leer of canvas.

POP-I bag

Snapchat

De bijbehorende app heeft wat weg van Snapchat, aangezien je foto’s of de standaardafbeeldingen kunt bewerken met stickers en zelfgemaakte tekeningen. Bovendien is er een camerafunctie waardoor je vanuit de app ook foto’s kunt maken en direct kunt uploaden naar je POP-I rugzak.

Wat mij direct opviel is dat de kwaliteit van de display niet erg goed is en het geen kleuren toont, een echte e-paper dus. Vikram Joshi, CEO van POP-I, geeft toe dat de rugzakken ver van perfect zijn. Het bedrijf staat echt nog in zijn kinderschoenen, maar hopen in de toekomst een soort social platform om de rugzakken te kunnen bouwen.