Creëer je eigen lichtkunst met Aurora van Nanoleaf

Op de CES 2017 zien we heel veel grote bedrijven nieuwe producten aankondigingen, maar de echt originele producten komen vaak van de kleine bedrijfjes. Eén van die bedrijven is Nanoleaf, dat hippe verlichting brengt met de naam Aurora.

De verlichting bestaat uit individuele driehoekige panelen die met elkaar verbonden kunnen worden. Op die manier kun je de panelen aan elkaar koppelen om zo prachtige patronen te vormen of je lichtbron simpelweg groter te maken. Je kunt er alle kanten mee op!

Met de bijbehorende app kun je de kleuren van de panelen instellen. Eén zijde van de panelen is 24 centimeter lang. Wil je ze aan de muur hangen, houd er dan rekening mee dat ze verticaal 21 centimeter per stuk in beslag nemen.

Aurora ondersteunt HomeKit van Apple en is daardoor aan te spreken met de slimme assistent Siri. Binnenkort wil Nanoleaf ook ondersteuning voor de slimme assistent Alexa van Amazon toevoegen.

De verlichting is in de Verenigde Staten te koop: een pakket van negen panels kost je ongeveer 200 dollar. Hopelijk brengen de makers hun product binnenkort naar Nederland.