15-jarige jongen maakt elke magnetron slim

Sommige kinderen zijn geboren uitvinders. Dat geldt ook voor de Amerikaanse tiener Shahir Rahman. De 15-jarige jongen was niet tevreden met de magnetron die zijn ouders thuis hadden, dus besloot de slimmerik om het apparaat ‘smart’ te maken.

Volgens de website Reviewed wilde de jongen voorkomen dat de boel zou overkoken tijdens het opwarmen van water. Daarom besloot de jongen het apparaat helemaal uit elkaar te trekken en zo te programmeren dat het apparaat herkent welk eten je wilt opwarmen. Rahman gebruikte onder andere een hittepistool, waarmee hij de temperatuur van verschillende gerechten kon meten. De jongen plaatste ook een sensor in het apparaat, waardoor de magnetron nu kan zien wat voor soort eten erin wordt geplaatst.

Door middel van een aantal complexe algoritmen kan de magnetron vervolgens zelf bepalen hoe lang het eten moet worden opgewarmd en op welke temperatuur dat gedaan moet worden. Daarnaast is er ook een applicatie, waarop gebruikers kunnen zien wanneer het eten klaar is. Rahman kreeg tijdens zijn werkzaamheden hulp van zijn vader en een team van zijn collega’s, die allen werkzaam zijn bij Intel. Het plan is om de slimme magnetron nog verder te ontwikkelen.