Lekker romantisch: 6 zwoele films op Netflix voor Valentijnsdag

valentijnsdag films

Normaal gesproken zou je je geliefde misschien mee uit eten nemen op Valentijnsdag, of zouden jullie samen naar de bioscoop gaan. Dat zit er dit jaar allemaal even niet in. Natuurlijk kun je nog steeds een bosje bloemen bij jouw Valentijn laten bezorgen, maar je kunt natuurlijk ook samen knus op de bank een romantische film gaan kijken. Niets mis mee.

Of je nou van Valentijnsdag houdt of niet, van deze zwoele films worden we allemaal wel blij. En het goede nieuws? Je vindt deze films allemaal op Netflix.

The Age of Adaline

Deze romantische film uit 2015 is een echte must-see. We zien Michiel Huisman met Blake Lilvey spelen. Het verhaal draait vooral om Adaline, die door een stroomschok geen dag ouder wordt. Daardoor durft ze geen relatie aan te gaan, totdat ze Ellis ontmoet.

A Star is Born

Ook deze film mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. De film uit 2018 met Lady Gaga en Bradley Cooper zorgen in ieder geval voor genoeg romantiek in jouw huiskamer. De remake van de gelijknamige film uit 1937 is een must-see voor iedereen die zwicht bij romantische films.

The Notebook

Romantischer dan dit wordt het niet, want deze gouden oude uit 2004 is onmisbaar tijdens een avondje romantische films kijken. Kun je geen genoeg krijgen van Ryan Gosling of Rachel McAdams? Dan zit je met The Notebook zeker goed. En dat wordt natuurlijk gegarandeerd een traantje wegpinken.

When We First Met

Heb je meer zin in wat humor in combinatie met romantiek? Dan is When We First Met waarschijnlijk meer iets voor jou. De film uit 2018 gaat vooral over de welbekende friendzone.

Nothing Hill

Een echte klassieker, als je het ons vraagt. De film uit 1999 gaat over de onmogelijke liefde tussen een beroemde filmster en een eigenaar van een boekhandel. Als je deze film nog nooit gezien hebt, is vanavond hét moment om dat te doen.

Someone Great

Geen romantische liefde naast je op de bank? Geen zorgen, want ook met je vrienden of vriendinnen kun je een hele fijne Valentijnsdag beleven. Deze film gaat over het vinden van jezelf na een heftige break-up, iets waar we (waarschijnlijk) allemaal wel eens doorheen zijn gegaan. Zorg ervoor dat de wijn en tissues klaarstaan, dan kom je met deze film je avond wel door.

Beeld: Netflix