61 procent van de huishoudens in Nederland heeft een tablet

Ruim zestig procent van de Nederlandse huishoudens is in het bezit van een tablet. Terwijl de groei van de tabletmarkt wereldwijd stokt is het aantal tablets in Nederlandse huishoudens opnieuw gegroeid, zo blijkt uit de cijfers van Telecompaper.

Uit het onderzoek van Telecompaper blijkt dat 61 procent van de Nederlandse huishoudens in het laatste kwartaal van 2014 in het bezit is van een tablet. In het vierde kwartaal van 2013 lag het percentage nog op 51 procent, waardoor er sprake is van een flinke toename. De groei is met name te danken aan het feit dat steeds meer huishoudens de beschikking hebben over meerdere tablets. Zo blijkt dat twintig procent van de Nederlandse huishoudens in het bezit is van meer dan één tablet.

tabletgebruik

Daarnaast blijkt dat steeds meer personen van vijftig jaar of ouder een tablet aanschaffen, waardoor bijna de helft van de tablet gebruikers een leeftijd heeft van boven de vijftig jaar. De gemiddelde leeftijd van tablet gebruikers is hierdoor gestegen naar 45 jaar. Verder geeft zeventien procent van de tablet-bezitters aan binnen zes maanden een nieuwe tablet te kopen, terwijl achttien procent van de niet-bezitters ook de aanschaf van een tablet overweegt.

De tablets worden voor het grootste deel gebruikt om te surfen op internet, maar steeds meer personen gebruiken de tablet voor het streamen van televisieseries, muziek en om online te shoppen. De meest populaire tablet is wederom de iPad van Apple, maar volgens de cijfers is Samsung begonnen aan een inhaalslag.