67 procent van de Nederlandse bedrijven heeft hoge internetsnelheid

In 2017 had twee derde van de Nederlandse bedrijven (67 procent) een hoge internetsnelheid. Dat kwam neer op minimaal 30 megabit per seconden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van eigen onderzoek, meldt NU.nl. Bij het onderzoek werd gekeken naar bedrijven met minimaal tien werknemers.

In de afgelopen vijf jaar is het gebruik van snel internet meer dan verdubbeld. Waar nu 67 procent van de bedrijven een hoge internetsnelheid heeft, was dat in 2012 nog maar 36 procent. Nu geeft ook negen op de tien bedrijven aan tevreden te zijn met de internetsnelheid.

En ook het aantal met extreem snel internet, namelijk minimaal 100 megabit per seconde, is toegenomen. In 2012 ging het nog om 8 procent van de bedrijven, terwijl dat nu 28 procent is. Vooral communicatie-, media- en it-bedrijven hebben een snelle internetverbinding. Bedrijven in deze sector hebben in negen op de tien gevallen een internetsnelheid van minimaal 30 Mbps.

Traag internet

Bij 13 procent van de bedrijven is langzaam internet – maximaal 10 megabit per seconde – nog de norm. Dit is echter wel minder dan vijf jaar geleden, toen een derde (32 procent) nog een trage internetverbinding had.

Vooral in de gezondheids- en welzijnssector, industrie en bouwnijverheid is nog langzaam internet te vinden. Dit geldt ook voor handelsbedrijven, energiebedrijven en de horeca. Twee derde van de bedrijven geeft echter aan tevreden te zijn met de trage internetsnelheid.