7-jarig meisje krijgt 3D geprinte armprothese

Faith Lennox, een zevenjarig meisje, verloor haar linkerhand toen zij 9 maanden oud was. Aangezien zij opgroeide zonder linkerhand en hier bedreven in raakte, was zij lange tijd niet geïnteresseerd in ‘lelijke’ en ‘lompe’ armprotheses. Tot het moment dat Faith te horen kreeg dat zij haar eigen armprothese mocht ontwerpen.

Build It Workspace, een studio gespecialiseerd in 3D printing, besloot Faith te helpen en ontwikkelde een 3D model van een lichtgewicht armprothese. Om het jonge meisje enthousiast te maken, kreeg Faith de vrijheid om zelf de kleuren van de prothese uit te kiezen. Faith aarzelde geen moment en liet de nieuwe armprothese ontwikkelen in haar favoriete kleuren: blauw, roze en paars.

robohand

Enkele minuten nadat de opvallende armprothese van de 3D printer rolde, kreeg Faith haar ‘robothand’ voor het eerst om. Dankzij het minimale gewicht van slechts 450 gram, was Faith in staat om de armprothese zonder enkele moeite te bedienen. Via bewegingen met haar arm is Faith in staat om de blauwe en roze vingers te buigen, waardoor zij met haar linkerhand van alles vast kan pakken.

Volgens Mark Lengsfeld, oprichter van Build It Workspace, zijn de 3D geprinte armprotheses een doorbraak voor kinderen:

Kinderen groeien zeer snel uit hun prothese, waardoor het vaak niet rendabel is om armprotheses voor kinderen te ontwikkelen. Aangezien het productieproces via 3D printing technologieën sneller en goedkoper verloopt, is dit wel mogelijk. De totale productiekosten om de ‘robothand’ van Faith te maken, bedragen slechts 66 dollar.

Lengsfeld geeft aan dat het bedrijf de prothese verder gaat ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is om protheses te maken, die bedient kunnen worden via sensoren. Hierdoor zouden dragers van een prothese dezelfde handelingen moeten kunnen verrichten als mensen zonder protheses.