Deze 8 Wearables moet je de komende tijd in de gaten te houden

De markt van de draagbare technologie blijft maar groeien. Precies volgen wat er allemaal gebeurt in deze markt, is dan ook bijna niet te doen. Om snel te kunnen zien welke ontwikkelingen er momenteel plaatsvinden en welke wearables je in de gaten moet houden, hier een kort overzicht:

1. Run-N-Read

Met de Run-N-Read is het mogelijk om teksten op een e-reader of tablet te lezen terwijl je op de loopband aan het hardlopen bent. Via een klein apparaatje bevestigd aan een hoofdband, worden de bewegingen van je hoofd gemeten. De bijbehorende app zorgt er vervolgens voor dat de tekst mee beweegt met de bewegingen van je hoofd, zodat de tekst goed leesbaar wordt.

2. Nymi

De armband van Nymi kan je sleutelbos vervangen en ervoor zorgen dat je geen wachtwoorden meer in hoeft te voeren. Deze hartslagmeter checkt op basis van je hartslag je identiteit. Met de armband heb je nooit meer gehannes met sleutels en kunnen alle wachtwoorden vergeten worden.

3. Embrace+

De armband Embrace+ trilt en licht op bij iedere nieuwe Facebook en Twittermelding, bericht, mail of telefoontje. Dit lijkt nogal overdadig. Hier staat tegen over dat Embrace+ is een wearable die maar liefst drie keer de gevraagde hoeveelheid geld binnenhaalde via een crowdfunding project. Er dus blijkbaar toch behoefte aan deze knipperende, trillende wearable.

4. Sensoria Smart Socks

Hoewel het grootste gedeelte van de wearables bestaat uit armbanden, zijn er natuurlijk veel meer mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld naar de Sensoria sokken. Deze sokken meten hoe snel je loopt, werkt als stappenteller en houdt in de gaten of je je fitnessdoelen haalt. Deze sokken kunnen misschien wel de start van de ultieme wearable zijn: sensoren in kleding.

5. Narrative Lifelogging Camera

De Narrative camera (voorheen Memoto) maakt elke 30 seconde een foto, tagt deze met een geo-locatie en slaat deze op op een 8GB geheugenkaart. Je kunt de camera vast maken op je kleding om een overzicht van je dag te krijgen of je kan de camera gebruiken om een time laps mee te maken.

6. LUMOback Posture Sensor

De LUMOback Posture Sensor houdt in de gaten of je in de juiste houding achter je bureau zit. Met deze rugband kan rugpijn voorkomen worden. Door middel van trillingen laat de band weten of je een correcte houding hebt. Ook houdt de band bij hoeveel je beweegt, hoelang je zit, hoeveel calorieën je verbrandt en werkt als stappenteller.

7. Lark armband

De Lark is een sleep en activity tracker. Met deze armband kun je je slaappatronen in kaart brengen, een plan opstellen om beter te kunnen slapen en houdt daarnaast alles bij over hoe actief je bent. Een leuke functie is dat de armband ook werkt als stil alarm. Zo kun je ‘s ochtends wakker worden, zonder ook direct je partner wakker te moeten maken.

8. Samsung Galaxy Gear Smartwatch

Deze smartwatch ligt vanaf vandaag in de winkel. De Samsung Galaxy Gear heeft een 1.9 MP camera, een speaker, komt in verschillende kleuren en kan filmen op 720p HD. Hoewel het design niet optimaal is, is deze smartwatch een grote stap vooruit ten opzichte van eerdere modellen.