800 miljoen maandelijks actieve gebruikers voor Instagram

Instagram

Instagram heeft in de afgelopen maanden weer een flinke vlucht gemaakt. Sinds april zijn er maar liefst 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers bijgekomen, waardoor het totaal op 800 miljoen is gekomen. Dat heeft Instagram tijdens een evenement in New York bekendgemaakt, meldt CNBC.

Het aantal dagelijks actieve gebruikers ligt inmiddels op 500 miljoen. Maar niet alleen het aantal gebruikers steeg, ook worden er meer video’s gekeken. De tijd die wij tegenwoordig besteden aan het kijken van video’s op het sociale medium is namelijk gestegen met 80 procent ten opzichte van 2016. Daarnaast worden er vier keer meer video’s per dag gemaakt.

Instagram laat daarmee opnieuw zien de gedoodverfde winnaar te zijn in zijn strijd met Snapchat. Snapchat liet in augustus namelijk weten 173 miljoen dagelijks actieve gebruikers te hebben.

Advertenties

Overigens zijn er inmiddels ook behoorlijk wat adverteerders op Instagram: maar liefst twee miljoen. In maart was dat nog een miljoen. De grootste stijging onder adverteerders komt van het midden- en kleinbedrijf.