8i richt zich op het menselijke aspect van virtual reality

8i zegt op een missie te zijn om iedereen met elkaar in verbinding te brengen, door normale video van personen om te zetten in 3D-video in virtual reality. Je kunt niet alleen personen in hun ogen aanstaren, maar met behulp van de HTC Vive kun je iedereen vanuit iedere hoek bekijken.

Het bedrijf maakte onlangs bekend 13,5 miljoen dollar opgehaald te hebben bij investeerders. De techniek die 8i ontwikkeld heeft kan voor ontzettend veel doeleindes worden gebruikt: zo kun je een normale video omzetten in een VR-ervaring voor onder andere een datingapp. Linc Gasking, CEO van 8i vat het mooi samen:

We’re focusing on a really hard problem, to bring humans into augmented realities. I didn’t want to do games. I wanted that human connection. I wanted to tell stories and connect with people in a three dimensional way.

Terwijl gaming veel van de VR-bedrijven vooruitduwt, zijn er enorm veel bedrijven geïnteresseerd in andere vormen van media. Zo is VR-producent Jaunt ook populair onder investeerders. Wat 8i precies gaat doen met het geld is onbekend, maar de eerste ervaring met hun VR-video’s blijkt indrukwekkend te zijn.

Op de website van 8i kun je vast een voorproefje krijgen van de 3D-renders van personen. Daar heb je overigens geen VR-bril voor nodig. 8i gebruikt de HTC Vive om rond te kunnen lopen en personen vanuit iedere hoek te bekijken, ik schreef onlangs een uitgebreid artikel over deze VR-bril.