Volgend jaar kun je ook online tegen elkaar vechten in Pokémon GO

Ken je het nog, Pokémon GO? Het spel was in 2016 een enorme hit, maar heeft ook nu nog een flinke groep actieve spelers. Er verschijnen dan ook nog steeds updates voor het spel. Zo kun je vanaf volgend jaar ook online gaan vechten tegen andere spelers.

In Pokémon GO draait het om een paar dingen, waaronder Pokémon verzamelen en natuurlijk battles. Toch is het pas sinds eind vorig jaar mogelijk om ook tegen andere spelers te vechten, en dat kan dan ook nog eens alleen als de ander in de buurt is. Met je Ultra en Best Friends kun je wel op een grotere afstand battelen.

GO Battle Leagues

Maar daar gaat nu verandering in komen. Maker Niantic heeft namelijk aangekondigd dat er een uitbreiding komt van de Trainer Battles, in de vorm van GO Battle League. Het idee is dat je tegen spelers wereldwijd kunt spelen, via een online matching systeem.

Het geheel haalt duidelijk inspiratie uit de Pokémon League van de serie en andere spellen. Je kunt namelijk stijgen in de ranking binnen de League, en dus ook bovenaan eindigen. Zo wordt het spel dus ook competetiever dan dat het tot nu toe was.

Om toegang te krijgen tot de League moet je in de echte wereld gaan lopen. Hoe ver je moet lopen en of er nog andere vereisten zijn om mee te doen, is niet duidelijk. Niantic heeft verder namelijk nog weinig details vrijgegeven. Zo weten we ook nog niet wanneer de functie precies verschijnt, anders dan ‘begin 2020’. Voor meer informatie moeten we dus nog even wachten.