Eindelijk: je kunt vanaf nu tegen je vrienden vechten in Pokémon Go

Sinds de lancering van Pokémon Go in 2016 vragen veel spelers zich maar een ding af: wanneer kan ik tegen mijn vrienden gaan vechten? Het antwoord is er nu eindelijk: dat kan vanaf nu! Niantic en The Pokémon Company hebben aangekondigd dat de functie uitgerold wordt.

Je kon al wel vechten in het spel, maar alleen tegen Pokémon op de Gym en Raid Bosses. Maar tegen andere gamers vechten, dat was nog niet mogelijk. Nu dus wel, via de Trainer Battles. Hierbij gebruik je drie Pokémon en heb je als doel om de Pokémon van je tegenstander te verslaan. Beide spelers krijgen na de wedstrijd een beloning.

De wedstrijden vinden in real-time plaats. Je Pokémon kunnen zowel hun Fast Attack als hun Charged Attack gebruiken. Voor een gevecht kun je Stardust en Candy gebruiken om een extra Charged Attack te ontgrendelen. Daarnaast kun je een Protect Shield inzetten om serieuze schade aan je Pokémon te voorkomen. Hier heb je echter een gelimiteerd aantal van.

Eerlijke wedstrijd

Om te zorgen dat je niet tegenover Pokémon komt te staan die je niet aan kunt, zijn er wat voorzorgsmaatregelen genomen. Je moet deelnemen aan dezelfde Trainer Battle League als mensen met hetzelfde niveau. Daarin wordt bepaald wat het hoogste CP is wat je Pokémon mag hebben om mee te doen. In de Master League zijn er geen limieten.

Je kunt vechten met mensen die in de buurt zijn, maar ook met je Ultra Friends en Best Friends als zij verder weg zijn. Verder kun je oefenen door te vechten met teamleiders Spark, Candela en Blanche. Daar kun je dagelijkse beloningen voor krijgen. Om te kunnen vechten tegen anderen moet je minimaal level 10 zijn.