Netflix onthult teaser voor Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Goed nieuws voor fans van Bridgerton: later dit jaar verschijnt de serie Queen Charlotte: A Bridgerton Story en de eerste teaser is alvast met ons gedeeld! Ook heeft Netflix bekendgemaakt wanneer we de nieuwe serie precies kunnen zien.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story draait zoals de naam al doet vermoeden om koningin Charlotte, die overigens echt heeft bestaan. In de echte wereld leefde zij tussen 1744 en 1818 en trouwde ze als zeventienjarig meisje met de jonge, Britse koning George III. De nieuwe serie is een prequel op Bridgerton en gaat over precies dat huwelijk.

Dat huwelijk is in Bridgerton namelijk veel meer dan alleen een groot liefdesverhaal. Het zorgt ook voor verschuivingen binnen de gemeenschap. Zo is dit huwelijk de start van de sociale elite, die we kennen uit de verdere wereld van Bridgerton.

In de eerste teaser zien we hoe het stel elkaar ontmoet en hoe ze verliefd worden en dus ook trouwen. We zien zelfs al een stukje van de kroning van Queen Charlotte, net als al wat eerste dramatische momenten. Wat er allemaal precies gebeurd, dat zien we natuurlijk pas in de serie zelf.

Jonge en oude cast

Leuk aan de serie is – en wat we ook al in de teaser kunnen zien – dat we tussen verschillende momenten in de tijd heen en weer springen. We zien dus niet alleen de huidige Queen Charlotte, Lady Agatha Danburry en Lady Violet Bridgerton – gespeeld door respectievelijk Golda Rosheuvel, Adjoa Andoh en Ruth Gemmell – maar ook de jonge versies van deze personages. India Amerteifio (Line of Duty) speelt in die scènes de jonge Queen Charlotte. Agatha wordt gespeeld door Arsema Thomas (Redeeming Love). Verder zijn er wat nieuwe gezichten. Zo is Michelle Fairley (Gangs of London) prinses Augusta en speelt Corey Mylchreest (The Sandman) King George.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story verschijnt op 4 mei als gelimiteerde serie. In totaal komen er zes afleveringen.

Beeld: Netflix