We Are Able: De 6 finalisten zijn bekend!

Vijf weken geleden startte Numrush in samenwerking met Samsung Nederland een wedstrijd onder studenten op zoek naar het beste idee voor een nieuwe smartwatch app. De inzendingen waren overweldigend en in sommige gevallen van zeer hoge kwaliteit. Het was dan ook een flink karwei voor onze jury om de ruim 45 inzendingen te beoordelen op originaliteit, probleemoplossendheid en de geschiktheid van het idee specifiek voor een smartwatch. Maar ze zijn er uit, vandaag mogen we de 6 finalisten voor de hoofdprijs bekend maken!

Fuel Alert

Joost Kors – TU Delft

fuel-alert-weareable

Met Fuel Alert krijgen automobilisten een automatische update waar ze onderweg het goedkoopste kunnen tanken. Het programma combineert gps informatie, actuele brandstofprijzen en een schatting van het brandstofpeil, om tot een alert te komen. De app signaleert goedkope pompstations in de buurt en geeft een notificatie zodra het de moeite waard is om een stop te maken. Deze app is ideaal voor de Gear 2 omdat er direct tijdens het rijden kan worden getoond hoe groot de besparing is en hoe dichtbij het tankstation is. Als de bestuurder accepteert wordt je door je smartwatch naar de pomp geleid. Daarna zal de app automatisch resetten naar een volle tank. 

Badger

Nina Smit, Tony Berkman & Arjan van Rees – Hogeschool Rotterdam

badger-weareable

Voor het verbeteren van je gezondheid is het niet nodig om intensief te sporten. Met kleine activiteiten in je dagelijks leven kan je ook je gezondheid verbeteren. Met de app ‘Badger’ strijd je tegen je vrienden door spontane opdrachten te voltooien die gericht zijn op beweging en plezier. Heb je de opdracht als snelste voltooid, dan verdien je een badge. Stap voor stap worden de opdrachten uitdagender en werk je onbewust aan een betere gezondheid.

Food Check

Stef Kors – Haagse Hogeschool

food-check-weareable

Voor mensen met allergieën is het altijd een drama om boodschappen te doen. Met deze smartwatch app kan je makkelijk even checken om je het mag eten. De eerste keer dat je de app opent geef je aan voor welke producten je allergisch bent. Vervolgens hoef je alleen nog maar de producten te scannen om te weten of je het kan eten. Om ervoor te zorgen dat elk product in de database komt kunnen gebruikers bij alle onbekende producten zelf aangeven welke allergieën van toepassing zijn.

How Long Until

Bart Simons – Hogeschool Amsterdam

how-long-until-weareable

Iedereen kent het: Je moet haasten voor een afspraak of het halen van de trein en je hebt geen idee hoe lang je nog hebt voor je echt te laat bent. How Long Until biedt daarvoor een oplossing in de vorm van een countdown klok op je smartwatch, die aftelt naar het moment supreme dat je ergens moet zijn. Zo weet je precies of haasten nog zin heeft, of dat je het juist wat rustiger aan kunt doen. De app synchroniseert met een app op je smartphone, bijvoorbeeld de NS app, of je kalender.

iSwing

Ruud Visser & Hylke Visser – TU Delft

iswing_weareable

iSwing is een app voor fanatieke golfers, die graag hun swing willen verbeteren. Door een app speciaal voor de smartwatch te ontwikkelen, valt precies te registreren hoe je je arm zwaait tijdens de swing en na het slaan van de bal. Hierdoor kan hij precies zien hoe de swing wordt uitgevoerd en waar er verbeteringen mogelijk zijn. De iSwing kan natuurlijk niet alleen voor golf gebruikt worden. Ook zijn er andere sporten die getarget kunnen worden, denk hierbij aan: tennis, honkbal of hockey.

Time Wave

Loes van der Blom en Erik van der Bas – Hogeschool Rotterdam

time-wave-weareable

Hoe lang besteed je eigen aan een bepaalde taak? Met de smartwatch app Time Wave kun je dat straks makkelijk bijhouden. Je selecteert het project waaraan je op dat moment werkt en tapt op ‘start’. Daarna zie je op je smartwatch precies hoe lang je al aan dat project werkt. Wanneer je klaar bent druk je op stop om de tijdregistratie te beëindigen. Via een website kun je zien hoe lang je aan elk project gewerkt hebt, en je kunt de uren evt. ook syncen naar je Google Calender.

Finale & Publieksprijs

Op woensdag 11 juni a.s. vindt de finale plaats van We Are Able bij Rockstart in Amsterdam. Dan zullen bovenstaande teams hun app idee kort pitchen voor de jury en het aanwezige publiek. T/m 11 juni kan er overigens ook nog volop gestemd worden op de publieksprijs.

Op dit moment is het een nek-aan-nek race tussen onder andere Voicechat, Charmr, Radial, Amble, inTouch en Tickx, maar het verschil met de andere deelnemers is slechts enkele tientallen stemmen. Het kan dus nog alle kanten op de komende dagen, dus stem nu!