Universiteit van Michigan opent binnenkort een ‘nep stad’ om smart cars te kunnen testen

Smart cars lijken dichter en dichterbij te komen. Zagen we eerst al de introductie van Apple CarPlay en Android in the Car, kondigde Google vorige maand de eerste volledig zelfrijdende auto aan. Een mooie ontwikkeling, waar helaas nog wel een flinke testfase aan vooraf zal gaan, voor we allemaal in een slim autootje over de weg zoeven. Reden voor de Universiteit van Michigan om een nieuw research center te openen waar zelfrijdende auto’s goed getest kunnen worden.

Het centrum is zo groot dat je het met recht een stad kunt noemen, compleet met verkeerslichten, snelweg, stadswegen, straatverlichting, rotondes en diverse wegoppervlakken. Er is zelfs aan virtuele voetgangers en fietsers gedacht, die voor totaal onverwachte situaties in het verkeer kunnen zorgen.

w640

Op de eerste plaats wordt er getest met een Ford Fusion Hybrid, maar ook General Motors en Toyota hebben al aangegeven graag van de testfaciliteit gebruik te willen maken. Wanneer het testcentrum zichzelf eenmaal bewezen heeft hopen de initiatiefnemers het concept vanaf 2021 op meerdere plekken te kunnen introduceren.