Actieradius Tesla Model S en Model X verhoogd zonder hogere accucapaciteit

De Tesla Model S en Model X hebben verbeteringen gekregen, waardoor ze nu nog verder kunnen rijden op een acculading. Dat meldt de autofabrikant op zijn website. Daarbij werd dezelfde 100 kWh accu gebruikt.

Tesla heeft de accucapaciteit dus niet vergroot bij deze updates, maar de actieradius is wel tien procent groter geworden. De twee auto’s kunnen nu maar liefst 595 kilometer (Model S) en 523 kilometer (Model X Long Range) rijden op een acculading.

Dit is volgens Tesla allemaal mogelijk door een efficiënter ontwerp van de auto’s. De auto’s hebben een verbeterde motor, die een efficiëntie van ruim 93 procent behalen. Zo wordt er een permanente magneetmotor voorin gecombineerd met een inductiemotor achterin, waardoor er een grote actieradius en betere prestaties bereikt worden.

Bovendien is niet alleen de actieradius verbeterd, maar geldt dat ook voor kracht en PK. Daarnaast kunnen de twee auto’s sneller opgeladen worden. De Model S en Model X kunnen nu 200 kW behalen met V3 Superchargers en 145 kW op V2 Superchargers. Daarmee kun je tot 50 procent sneller opladen, stelt Tesla.

Prijs omlaag

Niet alleen zijn de auto’s verbeterd, ook de instapprijzen gaan omlaag. Dit is omdat de standaardbereik-optie terugkomt. Bezitters van de Model S en X kunnen de Ludicrous Mode-upgrade krijgen als ze een nieuwe versie aanschaffen. De verbeteringen worden deze week doorgevoerd.