Activity tracker app Moves maakt stappen voorwaarts en lanceert open API

Moves, de smartphone app die je Fitbit of FuelBand overbodig moet maken, maakt de afgelopen weken reuzestappen voorwaarts. Gisteren lanceerde het bedrijf namelijk hun open API en kunnen creatieve techneuten dus zelf aan de slag met de data van de app.

De startup heeft overduidelijk zijn zevenmijlslaarzen gevonden: eerst was er de aankondiging van een Android-versie van de app, vervolgens het bericht dat deze app nauw samenwerkt met Google’s nieuwste bewegingsalgoritme en vandaag is daar de aankondiging van de publiek API.

Moves hoopt de API in de komende maanden beschikbaar te hebben voor een breed publiek. Het bedrijf hoopt met het beschikbaar stellen de data dat er mooie nieuwe initiatieven onstaan, uiteraard op hun platform ontwikkelt. Developers kunnen zich nu al aanmelden voor de API met een Google-account.

Persoonlijk verbaast het me niet dat Moves een API beschikbaar stelt, met name kijkend naar de gebruikers op de iPhone. Voor Android is het echter een ander verhaal, aangezien Google daar met hun recent aangekondigde “Activity Recognition API” toch duidelijk zelf de kar wil te lijken gaan trekken wanneer het gaat om de diensten die Moves aanbiedt.

Meer info op de developer site van Moves.