De markt is opengebroken: Goji Smart is het volgende smartlock om je huis af te sluiten

Het begon met de Unikey. Kort daarop volgde spelers als Lockitron en ShareKey. En vorige week schreven we nog over de strak ontworpen August. Wie dacht dat het daarmee wel even gedaan was met de “smartlocks”: vandaag aandacht voor IndieGoGo-project Goji. Uitgerust met camera én 24 uurs beveiligingsdienst.

Goji, gevestigd in San Francisco, startte gisteren hun crowdfundingcampagne op IndieGoGo en richt zich op een bedrag van $120.000. Vroege vogels tikken daarbij een eigen smartlock op de kop voor $195, terwijl het slot voor $235 op de markt zal verschijnen wanneer productie gereed is.

De Goji is met dat bedrag van $235 iets duurder dan zijn collega’s in het zelfde speelveld, maar gezien de aanvullende functionaliteiten is dat te begrijpen.

In de basis is de Goji namelijk functioneel hetzelfde als bijvoorbeeld de August of Lockitron: je kunt middels je smartphone overal ter wereld en zonder sleutels je deur op slot doen of juist openen. Wat de Goji echter onderscheidt is de aanwezigheid van een camera, die automatische een foto schiet op het moment dat er iemand voor je deur staat en/of aan het slot rommelt.

Daarnaast heeft het bedrijf een 24-uurs service stand-by die je kunt bellen wanneer onverhoopt – zelfs met alternatieve old school sleutels – buitengesloten staat.

Ik moet eerlijk zeggen: het kekke display en de mogelijkheid om een foto te schieten in geval van onraad maken het smartlock wel erg interessant! Meer info op IndieGoGo.