Adidas ontwikkelt speciale fitnesstracker voor gymlessen op scholen

Adidas Zone

Adidas heeft een fitnesstracker ontworpen die bedoeld is voor gymlessen op scholen. Het product is geboren uit een samenwerking die Adidas vorig jaar in de VS is gestart met Interactive Health Technologies, een bedrijf dat technische oplossingen biedt waarmee scholen de resultaten van leerlingen in de gymlessen kunnen bijhouden. De Adidas Zone, zoals de wearable heet, is een fitnesshorloge met een ingebouwde stappenteller en hartslagmeter.

De Zone is speciaal ontworpen zodat hij tegen een stootje kan en synchroniseert niet met een smartphone via bluetooth, maar via NFC met een centraal systeem op school. Op die manier kan de data van alle leerlingen uit een klas snel en makkelijk worden afgelezen na een gymles. Het idee is met die data om meer inzicht te krijgen in de prestaties van individuele leerlingen. Zo kan de voortgang veel beter in kaart worden gebracht, maar aan de andere kant kunnen lessen ook worden afgestemd op het niveau van een leerling.

Op dit moment doen er meer dan 600.000 leerlingen aan programma’s van Interactive Health Technologies. Een grote groep potentiële gebruikers dus van de Adidas ZONE. De Adidas Zone is in eerste instantie enkel via dat programma te verkrijgen in de VS. Of er plannen zijn om hem ook op de markt te brengen, is niet bekend.