VanMoof verstopt motor en accu elektrische fiets in frame

VanMoof Electrified S

Het Nederlandse fietsenmerk VanMoof staat bekend om zijn stadsfietsen met aandacht voor design en slimme oplossingen voor bijvoorbeeld de inbouw van fietsverlichting in het fietsframe. Het bedrijf lanceerde gisteren de VanMoof Electrified S, waarbij het nog een stap verder gaat. Het is een elektrische fiets waarbij de motor en accu in het frame verstopt zitten. Daarnaast bevat de fiets een elektrisch slot dat werkt met een vingerafdrukscanner en een tracker met bijbehorende app voor als je fiets wordt gestolen.

De motor zorgt er voor dat je maximaal 25 km/u kan rijden en de accu gaat maximaal 120 kilometer mee voor hij moet worden opgeladen. Dat opladen doe je door een kabel in een aansluiting in het frame te stoppen. In het frame zit daarnaast een klein display en via een vingerafdrukscanner kun je het slot openen. De motor zit verwerkt in het voorwiel.

Taco Carlier, medeoprichter van VanMoof zegt dat het ontwerpteam maar liefst drie jaar aan de fiets heeft gewerkt:

Een fiets waarin alle innovaties van de afgelopen zeven jaar samenkomen. Onze ontwerpfilosofie is zoveel mogelijk onderdelen en techniek integreren in het frame. Dat maakt de fiets mooier maar -nog belangrijker- ook robuuster. Door de technologie van de Electrified S veilig op te bergen in het frame, is het ons gelukt een geavanceerde ebike te maken die je toch gewoon veilig kunt achterlaten op straat.

De fiets kostte voor de eerste kopers die hem gisteren vooruitbestelden 1998 euro; op dit moment kun je hem bestellen voor 2298 euro. Uiteindelijk is hij vanaf augustus ook in de winkel te koop, maar dan betaal je maar liefst 1000 euro meer.

VanMoof Electrified S

VanMoof Electrified S