Adidas gaat strijd tegen plastic verder aan met groene Stan Smith schoen

Stan Smith

Uiteindelijk willen we allemaal minder plastic verbruiken. En we doen natuurlijk ons best: we scheiden plastic afval, kopen geen plastic tasjes meer en kiezen misschien eerder voor groenten die niet in plastic verpakking zitten. Maar heb je je ooit wel eens afgevraagd hoeveel plastic er eigenlijk gebruikt wordt bij het produceren van een schoen? Per paar sneaker zijn er zo’n elf plastic flessen nodig. En daar moet verandering in komen, volgens adidas.

Kledingmerk adidas zet een nieuwe stap in het verduurzamen van het merk. De iconische witte Stan Smith sneaker, wordt namelijk ‘groen’. En daarmee behaalt adidas een nieuwe mijlpaal in de strijd tegen plastic afval.

Stan Smith

De bovenkant van de nieuwe generatie Stan Smith schoenen is gemaakt van Primegreen. Dat bestaat uit hoogwaardig gerecycled materiaal met 50% herbruikt plastic uit de oceaan. De buitenzool en veters worden gemaakt van hergebruikte materialen zoals gerecycled polyester en rubber. En natuurlijk is ook op deze nieuwe schoen, de Stan Smith Forever, het kenmerkende, groene hielstuk te vinden. En daarmee brengt adidas het tijdloze design van de sneaker en duurzaamheid bij elkaar.

Plastic afval

Met de lancering van deze nieuwe versie van de iconische sneaker, gaat adidas verder de strijd aan tegen plastic afval. Daar is het merk al enige tijd mee bezig: vanaf 2015 werkt adidas samen met milieuorganisatie ‘Parley for the Oceans’. Samen zijn ze goed bezig: in 2020 alleen al werd maar liefst 7.000 ton plastic verzameld uit de zee. Dit werd omgezet in 15 miljoen schoenen.

En adidas wil verder: het merk heeft de ambitie om in 2021 maar liefst 60% van de producten te maken uit duurzame materialen. Denk ook bijvoorbeeld aan de schoenendoos: de nieuwe Stan Smith wordt natuurlijk verpakt in de klassieke blauwe adidas Originals schoenendoos, maar wel eentje die van 90% gerecycled karton is gemaakt.

adidas Stan Smith

De ‘groene’ Stan Smith is vanaf vandaag (25 maart) online verkrijgbaar.

Beeld: adidas