Back to the Future-fans opgelet: Er gaat een échte DeLorean DMC-12 onder de hamer!

Back to the Future, DeLorean DMC-12

Back to the Future is absoluut één van de meest iconische films uit de jaren ’80 én de algehele filmgeschiedenis. Wie heeft immers niet gezien hoe Marty McFly terug naar de jaren ’50 reisde, zijn ouders ontmoette en ze weer bij elkaar moest brengen? Dat alles deed Marty met behulp van de tijdmachine die zijn vriend Doc Brown gemaakt heeft van een DeLorean, waarmee de auto ook iconisch werd. En één van die auto’s gaat nu onder de hamer.

De DeLorean DMC-12 is een bijzondere auto. Niet alleen verscheen deze auto in de drie Back to the Future-films, maar de hele auto is bijzonder. De DMC-12 werd ooit ontworpen door Giorgetto Guigiaro, maar werd overgenomen door Lotus-baas Colin Chapman. Hoewel Chapman er productiemodellen van maakte, blijft de DeLorean DMC-12 eigenlijk weinig meer dan een prototype met een zeer beperkte oplage. Er werden slechts 9.000 exemplaren gemaakt.

Ook het ontwerp van de auto is nog altijd bijzonder. De vleugeldeuren en het roestvrijstalen uiterlijk zijn kenmerkend voor de DMC-12, ook omdat het de enige auto is die deze elementen bevat. Dus of je de auto nu mooi of lelijk vindt, hij is in ieder geval speciaal.

DeLorean DMC-12

Foto: © The Collectables | Noortje Blokland

Veiling

De DeLorean die nu onder de hamer gaat, is in een bijzondere staat. De huidige eigenaar kocht hem na twee jaar zoeken in 2012. De auto was toen nog zo goed als nieuw, zelfs de originele banden zaten er nog op. De huidige eigenaar haalde de auto vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland, waar hij er nog 6.500 kilometer mee reed. Maar modificaties waren niet nodig: alles is nog origineel, tot aan de werkende radiocassette aan toe. Nu is het echter tijd om er afstand van te doen en er een nieuwe eigenaar voor te vinden.

DeLorean DMC-12

Foto: © The Collectables | Noortje Blokland

Wie interesse heeft, kan bieden op de website van The Collectables, waar de auto geveild wordt. Daar kun je drie weken lang op de auto bieden, maar ook extra informatie opvragen en zelfs een bezichtiging of een inspectie plannen.

Fotografie: © The Collectables | Noortje Blokland