Adobe geeft eerste blik op Project Aero: vertel digitale verhalen in de echte wereld

Adobe Project Aero

Adobe heeft tijdens zijn MAX-evenement een eerste blik gegeven op Project Aero. Hiermee moet het mogelijk worden om interactieve verhalen met digitale content in de echte wereld te vertellen, aan de hand van augmented reality (AR).

Uit een eerder gepubliceerde video blijkt dat je eerst digitale content kunt maken in diverse programma’s van Adobe, die je vervolgens via een speciale app als AR-content in de echte wereld kunt plaatsen. Via zo’n app zou je de content dan dus kunnen zien, en lijkt het net alsof het in de echte wereld zit. Die content is ook te animeren.

Bijzonder is dat je met Project Aero niet hoeft te programmeren om de AR-ervaring te maken. Daarmee is de tool dus speciaal gemaakt voor ontwerpers en artiesten, zodat ook zij hiermee aan de slag kunnen.

Bèta

Op dit moment is Aero nog in ontwikkeling en loopt er een private bèta. Aan het eind van 2019 moet die bèta verder opengesteld worden voor andere geïnteresseerden. Wanneer het product officieel op de markt komt, is nog onbekend.