Airbnb officiële partner Olympische Spelen 2016

Afgelopen vrijdag kondigde Airbnb aan een overeenkomst te hebben gesloten met de organisatie van de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Door de overeenkomst is Airbnb de officiële aanbieder van alternatieve accommodaties tijdens de Spelen.

Van 5 tot 21 augustus 2016 zal Airbnb een deel van de 380.000 buitenlandse bezoekers onderbrengen in accommodaties rondom de Olympische locaties. Ook bij het WK voetbal vorig jaar bracht Airbnb al meer dan 100.000 gasten uit 150 landen onder, maar dit was geen officiële samenwerking. Met de samenwerking wordt een groot probleem van Rio de Janeiro opgelost: er zijn niet genoeg hotelkamers voor de duizenden bezoekers die worden verwacht in augustus 2016.

Rio residents get to serve as diplomats to their home country, hosting a global audience with real, authentic Brazilian hospitality,”

– Joe Gebbia, Airbnb co-founder and chief product officer

Dit is niet de eerste keer dan een deeleconomie-platform als Airbnb samenwerkt met een grote organisatie of groot bedrijf. Zo kondigden Airbnb en KLM eerder al aan te gaan samenwerken en werkte KLM ook samen met Uber. Uber heeft verder ook al een samenwerking met Spotify aangekondigd. Wel wijst de samenwerking tussen Airbnb en de Olympische Spelen op een toekomst van nog meer samenwerkingen tussen de deeleconomie en de mainstream organisaties.

Rio de Janeiro is een van de populairste Airbnb steden wereldwijd. Alleen in Parijs, New York en Londen worden meer accommodaties aangeboden op het platform. Airbnb geeft op hun website ruimte voor particulieren om een kamer, appartement of andere accommodatie (zoals een kasteel) te verhuren. Er zijn plekken beschikbaar tegen elke prijs en in meer dan 34.000 steden en 190 landen.