Van iPhone 7 tot Mario: Deze 8 dingen kondigde Apple vanavond aan

iPhone 7

Twee uur had Apple vanavond uitgetrokken voor zijn Apple Event waarin het zijn nieuwste iPhone introduceerde. Het ging dan ook niet alleen over de iPhone 7, maar er werden nog meer aankondigingen gedaan. We zetten alles even voor je op een rijtje.

1. iPhone 7 en iPhone 7 plus

iPhone 7 plus

Qua uiterlijk verandert er niet veel. Apple komt met de iPhone 7 en iPhone 7 plus die veel lijken op de iPhone 6S en iPhone 6s plus, op enkele details na. De smartphones komen uit in vijf verschillende kleuren: glanzend gitzwart (nieuw!), gewoon zwart (in plaats van spacegrijs), zilver, rosegoud en goud. Qua opslagcapaciteit kun je kiezen uit 32 GB, 128 GB of 256 GB. Je kunt ze vanaf komende vrijdag, 9 september, online bestellen bij Apple. De losse verkoop van de apparaten start een week later.

De nieuwe toestellen zijn waterdicht, maar de grootste verandering is het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting. Apple levert echter wel een gratis verloopje mee om je oude koptelefoon aan te sluiten, maar het hoopt de opkomst van wireless headphones te versnellen met de iPhone 7.

Uiteraard is het toestel weer sneller, gaat de accu wat langer mee, is het scherm nog wat mooier en maakt Apple flinke stappen met de camera. De iPhone 7 Plus heeft een dubbele camera. Daardoor kun je voor het eerst tot 2x optisch zoomen, maar is het ook mogelijk om softwarematig nog verder in te zoomen. Later dit jaar krijgt de telefoon een update waarmee het mogelijk is om de achtergrond van portretfoto’s onscherp te maken.

De camera van de ‘gewone’ iPhone 7 is ook veel beter, onder andere door scherpere foto’s te maken en beter te kunnen werken met weinig licht. Daarnaast is het voortaan mogelijk om foto’s in het RAW-formaat te maken, waardoor je meer nabewerkingsmogelijkheden hebt.

In dit artikel lees je alle details over de iPhone 7 en iPhone 7 plus.

2. Apple Watch series 2

Apple Watch series 2

Net als de iPhone 7, is ook de nieuwe Apple Watch waterdicht. Apple presenteerde de smartwatch zelfs als geschikt voor zwemmers en voegt daarvoor speciale fitnessfuncties toe.

Het horloge gaat volledig Apple Watch series 2 heten. Het bevat een GPS-ontvanger, een snellere processor en een helderder scherm. Qua uiterlijk, kleuren en materialen verandert er niks. Er komt echter wel een luxe witte versie van keramiek en een speciale Apple Watch Nike+.

De verkoop start op 16 september in Nederland, maar komende vrijdag kun je hem al gaan bestellen. Qua prijs begint hij bij 439 euro. Als goedkopere optie kun je de eerste Apple Watch ook nog steeds kopen, maar dan wel met een snellere processor. Die kost je 339 euro.

Meer weten over de Apple Watch series 2? Check dit artikel!

3. iOS 10 te downloaden op 13 september

iOS 10

Ook zonder maar een euro uit te geven kun je aan een betere iPhone komen. Dankzij de nieuwste versie van iOS! Op 13 september komt iOS 10 beschikbaar voor de meeste iPhones en iPads.

iOS 10 bevat een vernieuwd lockscreen en een aangepast notificatiescherm en daarnaast gaat iMessage op de schop. Er komen allerlei leuke functies bij, maar ontwikkelaars kunnen ook handige dingen toevoegen door apps in iMessage te bouwen. Daarnaast krijgen ontwikkelaars ook mogelijkheden om functies toe te voegen aan Siri.

Alle details over iOS lees je in dit stuk.

4. Ook watchOS 3 komt op 13 september

Apple Watch

De interface van de Apple Watch gaat flink op de schop in de Apple Watch series 2. Dit gebeurt dankzij het besturingssysteem watchOS 3. Dat komt op 13 september echter ook beschikbaar voor iedereen met een eerste generatie Apple Watch. Apps laden sneller en er komen extra fitnessfuncties bij.

Hier vind je een overzicht van de vernieuwingen in watchOS 3.

5. macOS Sierra komt 20 september

macOS Sierra

Een nieuwe Macbook Pro kondigde Apple vanavond niet aan. Waarschijnlijk komen die later dit najaar. Apple kondigde echter wel aan dat het nieuwe besturingssysteem voor de Mac op 20 september beschikbaar wordt. Met macOS Sierra komen spraakassistent Siri en Apple Pay naar de Mac (al geldt dat laatste nog niet voor ons Nederlanders). Daarnaast gaan de apparaten van Apple beter met elkaar samenwerken. Zo wordt het mogelijk om automatisch op je Mac in te loggen als je in de buurt bent en een Apple Watch draagt.

Eerder schreven we al een artikel over de vernieuwingen in macOS Sierra.

6. Draadloze oordopjes AirPods

Apple Airpods

Met het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting introduceert Apple draadloze oordopjes: AirPods. De oordopjes bevatten een nieuwe Apple W1-chip en twee microfoons. Daardoor kun je ermee bellen, maar ook Siri aanspreken.

Alle details over de AirPods vind je hier.

7. Super Mario Run komt naar iOS

Super Mario Run

Apple nodigde, Shigeru Miyamoto, de bedenker van onder meer Super Mario, uit om Super Mario Run te presenteren. Hij maakte bekend dat Nintendo Mario naar de iPhone brengt. Het zal daarbij mogelijk zijn om met één hand te spelen. Door op het scherm te tikken maakt Mario een sprong. Net zoals in de originele spellen is het de bedoeling om zoveel mogelijk muntjes te verzamelen en het level te voltooien door op een vlaggenmast te springen.

Hoe duur de app wordt en wanneer Super Mario Run beschikbaar wordt, maakte hij niet bekend. Wel zei hij dat er geen in-app aankopen in de app zullen zitten. Je moet dus eenmalig een bedrag neerleggen. Je kunt je nu al wel aanmelden in de App Store om een update te ontvangen zodra Super Mario Run beschikbaar is.

8. Pokémon Go komt naar Apple Watch

Pokémon Go op de Apple Watch

Ook de CEO van Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon Go, werd op het podium aangekondigd. John Hanke maakte bekend dat het spel inmiddels meer dan 500 miljoen keer is gedownload. Een bijkomend effect is echter dat een fanatieke speler continu op het scherm van zijn telefoon zit te kijken. Door het spel naar de Apple Watch te brengen moet dat wat minder worden.

Via de smartwatch kun je verschillende functies van het spel spelen. Daarbij zit een integratie met de fitnessfunctie van de Apple Watch. Als je rond gaat lopen om een ei uit te broeden, telt dat als workout. Wanneer de update uitkomt is nog niet bekend.

Op Vance.nl lees je hier meer over.

En zo vat Apple de avond samen…