Alle nieuwe iPhone 2018, iPhone X Plus en iPhone 9 geruchten op een rijtje

Het is bijna september en dat betekent over het algemeen dat we ons mogen gaan verheugen op een nieuwe serie iPhones. Vorig jaar presenteerde Apple de iPhone 8, 8 Plus en een speciaal jubileumtoestel: de iPhone X. Alhoewel de iPhone X de duurste iPhone tot nu toe was, was het in het eerste kwartaal van 2018 nog steeds de meest verkochte smartphone van dit moment. De verwachting is dan ook dat iPhone dit najaar met een waardige opvolger komt van de iPhone X, die over nog betere kwaliteiten en specs beschikt.

Datum Apple iPhone Event

Apple is zoals bekend altijd zeer geheimzinnig over zijn nieuwe toestellen. Tot op heden is de datum van het Apple iPhone event nog niet eens bekend. Maar naar verwachting hoeven we daar niet lang meer op te wachten. De presentatie van de nieuwe iPhones vindt meestal plaats in de eerste of tweede week van september op een dinsdag of woensdagavond lokale tijd. De laatste geruchten houden daarbij vooral 12 september 2018 aan.

Nieuwe iPhone 2018 geruchten

De laatste maanden is er nog maar weinig bekend geworden over de nieuwe iPhone. Toch zijn er een aantal geruchten die al langdurig standhouden en door diverse betrouwbare techmedia gemeld worden. Als bron verwijzen zij veelal naar China, waar de onderdelen van de nieuwe iPhone nu al in productie zijn. Op basis van die info valt soms al het nodige te zeggen over het nieuwe toestel. De belangrijkste geruchten op een rij:

Drie nieuwe iPhones

De opvolger van de iPhone X komt mogelijk uit in een kleine 5.8-inch en een grote 6.5-inch Plus variant Het belangrijkste gerucht is dat er niet één, niet twee maar drie nieuwe iPhones worden geïntroduceerd dit najaar. Daar zal naar verwachting sowieso een upgrade van de huidige iPhone X bij zitten die echt over de allernieuwste en beste specificaties beschikt. De nieuwe iPhone X zou in een kleine 5.8-inch en een grote 6.5-inch Plus variant worden uitgebracht.

Daar staat tegenover dat Apple ook wel eens een eenvoudigere iPhone zou kunnen gaan aankondigen die dankzij een LCD display een stuk goedkoper is dan de welbekende OLED iPhones. De reden dat Apple bij de lancering van nieuwe iPhones vaak te maken heeft met leveringsproblemen heeft te maken met de productie van diezelfde OLED schermen. Een LCD iPhone zou dus niet alleen goedkoper, maar ook beter leverbaar kunnen zijn. Of de geruchten waar zijn, is echter nog maar de vraag.

Geen iPhone 9

De kans dat Apple zijn nieuwe smartphone de iPhone 9 gaat noemen is volgens veel analisten niet zo groot. In opvolging van de vorig jaar gepresenteerde iPhone X zou dat een stap terug betekenen en zoals hierboven beschreven is het niet de verwachting dat Apple een toestel met mindere specs gaat introduceren.

Misschien heet de nieuwe iPhone wel gewoon 'de nieuwe iPhone' Andere namen die de rondte doen zijn de iPhone XS, de iPhone X2 of de iPhone 11. Maar groot is ook de kans dat Apple bij dit toestel niet langer kiest voor numerieke opeenvolging en simpelweg kiest voor ‘de nieuwe iPhone’ of een andere cijferloze naam. Datzelfde gebeurde eerder bij de iPad, die nu wordt verkocht als ‘de nieuwe iPad’.

Drie camera’s voor betere foto’s in het donker

Fotografie is altijd een speerpunt van de iPhone geweest, dus naar alle verwachting zullen we zeker weer een aantal flinke updates aan de camerakwaliteiten van de iPhone gaan zien. Eerder introduceerde Apple bijvoorbeeld al de dubbele lens aan de achterzijde van het toestel, waarmee hoogwaardige portretfoto’s kunnen worden gemaakt met een prachtige scherpte-diepte werking.

Een gerucht is nu dat de nieuwe iPhone X wel eens over drie lenzen aan de achterzijde zou kunnen beschikken, wat er niet alleen voor zorgt dat er rijke foto’s met veel dieptewerking kunnen worden gemaakt, maar ook dat je foto’s in donkere omstandigheden veel beter lukken.

De drie camera’s zouden ook van pas kunnen komen in de verdere ontwikkeling van Apple’s AR mogelijkheden, bijvoorbeeld om 3D ruimtes of objecten realtime in te scannen. Om die reden kan het echter ook zijn dat Apple de technologie nog even onder de pet houdt en pas op een later iPhone model introduceert.

Apple zou overigens niet de eerste zijn die drie lenzen op een toestel introduceert, de Huawei P20 beschikt ook al over drie camera’s.

Face ID of Touch ID?

Face ID (gezichtsherkenning) zou wel eens de standaard kunnen worden op nieuwe iPhones. Dat betekent dat je je toestel niet meer met je vingerafdruk maar met je gezicht kunt ontgrendelen. Nieuw is het gegeven dat Face ID straks ook in ‘landscape modus’ werkt: Handig voor iPad gebruikers die hun apparaat vaak liggend gebruiken.

Als Face ID daadwerkelijk leading wordt in het ontgrendelen van Apple apparaten betekent dat het einde van TouchID en het opslaan van je vingerafdruk. Omwille van de privacy voor veel mensen een wenselijk gegeven, al is nog even de vraag of FaceID in het dagelijks leven voor iedereen zoveel sneller werkt op een smartphone.

Bron: CNet
Foto’s: Shutterstock