‘Apple brengt dit jaar MacBook Air met Retina-scherm en Mac Mini op de markt’

Apple, iPhone, MacBook, iOS 12, iPhones

Apple zou van plan zijn om dit jaar een nieuwe MacBook Air en een nieuwe Mac Mini op de markt te brengen. De MacBook Air krijgt een 13 inch Retina-scherm. Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden.

De nieuwe laptop moet vergelijkbaar zijn met de huidige variant, maar met dunnere schermranden. Daarnaast krijgt het scherm dus een hogere resolutie. De huidige MacBook Air is de enige laptop van het bedrijf zonder een dergelijk scherm.

Verder is Apple van plan om de Mac mini zijn eerste update in 4 jaar te geven. De nieuwe variant legt zijn focus met name op zware gebruikers. Zo krijgt de computer nieuwe opslag-opties en processor-opties. Daarmee wordt het apparaat waarschijnlijk wel duurder dan de huidige varianten.

Andere aankondigingen

Het bedrijf werkt verder aan een nieuwe versie van macOS, genaamd Mojave. Hierin moeten nieuwe opties komen voor het sorteren van bestanden. Ook moet je er iPad-apps als Apple News op kunnen draaien.

Volgens diverse geruchten gaat Apple verder drie nieuwe iPhones onthullen, evenals Apple Watches met een groter scherm en nieuwe iPad Pro’s. De onthullingen zijn waarschijnlijk in het najaar.