Alles wat je moet weten over de Harry Potter reünie: Return to Hogwarts

Harry Potter reünie

Het is zo ver: na Friends komt er nóg een reünie waar fans al jaren op wachten. Namelijk de Harry Potter reünie Return to Hogwarts. Geen idee waar dit over gaat? Let dan even op. Wij zetten alles wat je hierover moet weten voor je op een rijtje. Van waar en wanneer het wordt uitgezonden, tot wie we op deze reünie kunnen verwachten.

Harry Potter reünie

Je zult je nu waarschijnlijk stokoud voelen, maar we zeggen het er toch even bij: het is dit jaar 20 (!) jaar geleden dat het eerste deel van Harry Potter, Harry Potter en de Steen der Wijzen, uitkwam in de bioscoop. Een bijzonder moment dus, en dat vraagt om wat extra aandacht.

Je hoeft hier overigens geen vervolgfilm voor te verwachten, het zal meer iets worden zoals Friends dat eerder dit jaar ook al deed: de cast komt samen voor een speciale uitzending. Hierbij praten ze over de acht uitgebrachte films, geven ze wat leuke details over behind the scenes momenten weg en worden we volgens HBO ook nog getrakteerd op wat diepte interviewen. Genoeg om klaar voor te zitten, dus.

De cast

Nu ben je natuurlijk benieuwd wie je in deze uitzending kunt verwachten? Goed nieuws: het iconische duo is compleet aanwezig: Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson). Daarnaast zullen we filmmaker Chris Columbis samen zien. Maar ook Helene Bonham (Bellatrix van Detta), Robbie Coltrane (Hagrid), Ralph Fiennes (dat is, jawel, He Who Must Not Be Named), Gary Oldman (Sirius Black) en meer.

De films van Harry Potter zijn uiteraard gebaseerd op de boeken van schrijfster J.K. Rowling, maar helaas zal zij zelf niet van de partij zijn, laat The Hollywood Reporter weten. Ze zal overigens wel in de uitzending te zien zijn middels archiefbeelden. Waarom ze niet aanwezig is bij de show, is niet bekend.

Bekijk het hier

Dan wil je tot slot natuurlijk nog antwoord op de vraag waar deze special dan te zien is. Goed nieuws want we hoeven hier niet heel lang meer voor te wachten. Op 1 januari 2022 zal deze uitzending namelijk uitgezonden worden op HBO Max.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Watson (@emmawatson)

Beeld: s_bukley / Shutterstock.com