Werkt iets niet op Instagram? Schud dan met je smartphone

Instagram schudden

Je kent vast wel de schud-functie wanneer je iets aan het typen bent. Of dit nu in de notities app is, of op WhatsApp: als je na het typen van de tekst je telefoon schudt, kun je die tekst in één keer verwijderen. Andersom werkt het overigens ook: heb je de tekst per ongeluk verwijderd? Schud dan gewoon even met je smartphone om het weer terug te krijgen. Wat dit met Instagram te maken heeft? Wel, de app komt met een paar gloednieuwe functies in de nieuwste update, waaronder het schudden met je smartphone.

Schudden maar

Kom je een probleem tegen in de app, of werkt de app niet zoals je gewend bent? Schud dan agressief met je telefoon. Wanneer je dit doet, verschijnt er een pop-up met de vraag of je een melding wil maken. Adam Mosseri, hoofd van Instagram, legt op Twitter uit waarom ze voor deze functie hebben gekozen. Kort gezegd: er is meer ruimte om emoties en gevoel toe te voegen aan de meldingen, wat weer handig is voor het Instagram team. Op die manier kunnen zij de bugs namelijk prioriteren.

Foto verwijderen uit carrousel

Zoals gezegd zullen er twee nieuwe functies uitrollen bij deze update en ja, die tweede zal een hoop mensen ook goed van pas komen. Dankzij de carrousel op Instagram hoef je er nooit meer voor te kiezen om slechts één foto op je feed te plaatsen. Nee, je gooit er gewoon een hele ‘photodump’ op dankzij die carrousel. Maar wat als je nu één foto hebt toegevoegd die hier eigenlijk niet tussen hoort te staan? Voor nu is dat gewoon balen, of je moet de hele post weer offline halen. Daar is dan nu – eindelijk – de oplossing voor gekomen: het is met deze update namelijk mogelijk om slechts één foto uit die carrousel te verwijderen. Eindelijk, zoals Mosseri het zelf ook zegt.

In Nederland moeten we waarschijnlijk nog even wachten voordat we gebruik kunnen maken van deze update. Tot nu toe is het verwijderen van één foto uit de carrousel alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers in de VS. En het schudden voor iedereen in de VS. Nog even geduld hebben dus.

Beeld: Pexels