Als Apple wasmachines zou ontwerpen, zag hij er uit als de Samsung WW9000

Tijdens het Samsung European Forum in Malaga begin deze week, presenteerde Samsung een groot deel van zijn nieuwe producten voor 2014 aan de ingevlogen Europese pers. Natuurlijk was er veel aandacht voor de nieuwe Galaxy TabPro, maar toch wist de minst sexy productlijn van allemaal, witgoed, de uiteindelijke show te stelen.

In een uiterst aantrekkelijke commercial werd de Samsung WW9000 gepresenteerd: Een wasmachine die zó mooi is, dat je hem zelfs midden in de woonkamer zou kunnen zetten. In de wandelgangen werd zelfs opgemerkt dat het apparaat zo ‘door Apple ontworpen had kunnen zijn’. En inderdaad, als we de wasmachine van dichtbij mogen bekijken zijn we blij verrast.

Zo beschikt hij over een touchscreen waarin je het wasprogramma kunt bepalen, in plaats van grote, lelijke draaiknoppen. De WW9000 is uitgevoerd in glanzend wit kunststof, maar het is vooral de enorme blauw-zwarte deur met chromen rand die de aandacht trekt.

WW9000_panel-frontal

Volgens Samsung zorgt een grotere deur er voor je de was makkelijker kunt inladen, en het apparaat voor elke gezinslid te gebruiken is. ‘Want tegenwoordig maken we geen wasmachines meer voor vrouwen in de leeftijd 35-50, maar doet iedereen in huis de was’, aldus Samsung. Een hendel aan de bovenkant in plaats van zijkant, moet er voor zorgen dat het deurtje ook makkelijker te openen is, zonder dat je daarvoor al te diep hoeft te bukken.

Uiteraard is de nieuwste wasmachine van Samsung ‘smart’ en dus compatible met het onlangs door Samsung gepresenteerde Smart Home Protocol. Dat maakt het mogelijk om alle huishoudelijke apparatuur in de toekomst met je smartphone van afstand te bedienen. Smart zijn ook de sensoren aan de binnenkant van de wasmachine, die zijn in staat om te herkennen hoe veel was je op dat moment in de trommel hebt zitten, van welk materiaal het wasgoed is en hoe vuil het is. Zelfs als je helemaal geen verstand van wassen hebt, kun je het apparaat dus bedienen: De WW9000 zoekt zelf het beste wasprogramma voor je uit, en stuurt je een alert als het wasje klaar is.

Wanneer de WW9000 in Nederland beschikbaar komt en tegen welke prijs, is op dit moment nog niet bekend.

WW9000_perspectiva