Handzame NODE+CO2 meet kwaliteit van de lucht en geeft inzicht via smartphone

Het Amerikaanse Variable heeft afgelopen maand hun tweede product gepresenteerd en de benodigde budgetten voor productie opgehaald via Kickstarter. De compacte sensor van het bedrijf is een uitbreiding op hun eerder geïntroduceerde NODE+ platform.

Variable wist in 2012 al met veel succes hun NODE+ concept te verkopen via Kickstarter. Logisch, want indertijd was het een hele stap om weer te gaan werken met Bluetooth-sensoren.  Anno 2014 lijkt het wel of elke nieuwe speler op de markt bezig is met het bouwen van slimme sensoren die middels Bluetooth met een smartphone app communiceren.

Gelukkig had het designteam van Variable al rekening gehouden met interessante uitbreidingen tijdens het maken van het initiële ontwerp. De CO2-module die het bedrijf eind december aankondigde is dan ook gemakkelijk te bevestigen op de module, waarna de informatie van de sensor wordt meegegeven naar de app.

node+c02

De sensor meet het niveau van koolstofdioxide in de lucht en geeft op basis hiervan aan wat de kwaliteit van de zuurstof  is. Door zijn compacte formaat is de NODE+CO2 gemakkelijk mee te nemen naar verschillende locaties en krijg je zo al snel meer inzicht in de luchtkwaliteit van de verschillende plaatsen in je dagelijks leven.

In iets minder dan een maand wist Variable het benodigde budget op te halen om de sensor op de markt te laten verschijnen. De CO2 module zal zowel los als in combinatie te koop zijn en vanaf april beschikbaar zijn. Een losse sensor komt naar verwachting op $99, terwijl je de hele kit inclusief NODE+ koopt voor $149.