Amazon: 100 miljoen exemplaren van Amazon Alexa-apparaten verkocht

Amazon Alexa, slimme speaker

Amazon heeft 100 miljoen Amazon Alexa-apparaten verkocht. Dat stelt Dave Limp, de SVP van devices and services bij het bedrijf, tegenover The Verge. Amazon maakt normaal gesproken geen cijfers bekend over zijn verkopen.

Het bedrijf stelt zijn meest optimistische verwachtingen voor de Echo Dot tijdens de feestdagen te hebben overtroffen. De Dot is in januari uitverkocht, ook al zijn er acties ondernomen om er zoveel mogelijk naar de Verenigde Staten te krijgen als mogelijk, aldus Limp. Om hoeveel verkochte Dots het precies gaat, wilde hij echter niet zeggen.

Op dit moment zijn er ruim 150 producten waar Alexa in ingebouwd zit. Meer dan 28.000 slimme apparaten van ruim 4.500 fabrikanten werken inmiddels met de spraakassistent, die nu 70.000 vaardigheden heeft.

De grootste concurrent van Amazon is Google met zijn Assistant. De cijfers van die assistent waren de vorige keer dat we ze hoorde lager, maar de kans is groot dat er tijdens CES een update gegeven wordt.

2019

Limp vertelde verder ook over de strategie voor Alexa in 2019. Die is eenvoudig: doorgaan waar het bedrijf mee bezig is. Dat betekent dat er een basis gebouwd wordt voor een ambient computer-platform. Limp wil verder dat zoveel mogelijk apparaten Alexa gaan gebruiken en dat die apparaten zoveel mogelijk gaan doen.

“Ik denk dat er ooit meer endpoints met ondersteuning voor Alexa van derde partijen zijn dan wat we zelf aan producten maken”, aldus de topman. Zijn focus ligt dan ook op het maken van tools en API’s voor ontwikkelaars van derde partijen, naast het maken van Echo-producten.