Samsung toont 75 en 219 inch 4K Wall TV’s met MicroLED tijdens CES

Samsung MicroLED The Wall

Samsung onthulde vorig jaar tijdens de consumentenelektronicabeurs CES wel een hele bijzondere televisie: The Wall. Met dit apparaat bepaal je zelf hoe groot het scherm is. En nu zijn er tijdens CES twee nieuwe varianten onthuld: een 75 inch- en een 219 inch-scherm.

The Wall is een MicroLED-televisie: er zitten miniscule LED-lampjes in die zelf licht uitstralen. Het scherm heeft daardoor geen kleurenfilters of achtergrondverlichting nodig. De lampjes hebben verder een hogere helderheid, waardoor ze effectiever zijn en energie besparen.

Het interessante van The Wall is dat hij uit diverse modules bestaat. Je kunt daardoor zelf spelen met de grootte en configuraties. En bij de onthullingen van dit jaar zitten nieuwe formaten, vormen en configuraties voor het apparaat.

Groot en klein

Vorig jaar presenteerde Samsung een 146 inch-variant van het scherm. Wegens technologische vooruitgangen in semiconductoren, waardoor de gaten tussen de LED-chips kleiner zijn geworden, zijn er nieuwe varianten gepresenteerd. Het gaat onder meer om een 75 inch-versie, die geschikt is voor je eigen huis.

Omdat het scherm modulair is, kun je het scherm natuurlijk uitbreiden naar iedere grootte die je wilt. Het kan zelfs gaan om de minder gebruikte formaten van 9 x 3 of 1 x 7. Daardoor moet het scherm aansluiten op jouw voorkeuren en eisen. En als je meer modules toevoegt, kan de technologie bijschalen en de resolutie verhogen, terwijl de pixeldichtheid gelijk blijft.

Er is ook een veel grotere variant onthuld, van 219 inch. De kans is echter klein dat je die in je huis weet te plaatsen, gezien je daar wel een erg grote muur voor nodig hebt. Maar het idee is verder helemaal hetzelfde. Wanneer de schermen op de markt verschijnen, is onbekend.