Amazon Alexa proberen was nog nooit zo makkelijk dankzij deze website

Alexa Skill Testing Tool

We schrijven op Numrush met enige regelmatig over de Amazon Echo. De slimme speaker voor in huis, waarmee Amazon zijn spraakassistent Alexa (zeg maar de Siri/Cortana van Amazon) letterlijk je huiskamer in haalt. Maar het is lastig voor ons Nederlanders om de Echo uit te proberen, omdat hij hier niet wordt verkocht. The next best thing is dan het spraakassistent Alexa proberen. En dat wordt steeds makkelijker.

Doordat Alexa open is voor ontwikkelaars kunnen ze het overal inbouwen. Zo kun je je eigen Echo in elkaar knutselen met behulp van Raspberry Pi of een Alexa-app downloaden. Maar het allermakkelijkste is natuurlijk om het gewoon uit te proberen in je browser. En dat kan nu dankzij deze site.

Het enige wat je hoeft te doen is in te loggen met een Amazon-account en vervolgens de site toestemming geven om je microfoon te gebruiken. Hij moet immers kunnen luisteren naar wat je zegt. Vervolgens kun je dingen vragen of opdrachten geven, waarbij je er wel rekening mee moet houden dat Alexa enkel Engels spreekt.

De Alexa-website komt voort uit een hackaton die Amazon vorig jaar heeft gehouden. De tool is eigenlijk bedoeld voor ontwikkelaars om snel een test te kunnen uitvoeren van de diensten die ze bouwen voor Alexa. Maar iedereen kan hem gebruiken, schrijft Amazon.