Amazon Dash-knoppen om met één druk producten te bestellen komen naar Europa

Amazon heeft zijn Dash-knop, waarmee je bepaalde producten met één druk op de knop kunt bestellen, naar Europa gebracht. Vanaf nu is de knop te bestellen via de online winkels van het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Met het apparaat moet je boodschappenlijst kleiner worden en het ding moet er tegelijk voor zorgen dat je nooit een tekort hebt aan een bepaald product.

Met een Dash-knop kun je huishoudelijke producten bestellen door op de knop de drukken. Zo kun je bijvoorbeeld een Dash-knop aanschaffen voor nieuw toiletpapier, wasmiddel of kattenvoer.

Je hangt de knop op een logische plek, bijvoorbeeld naast je wasmachine voor het bestellen van wasmiddel. Het apparaat verbindt met je wifinetwerk en je smartphone. Via de app krijg je een notificatie als je een product besteld hebt. Vervolgens krijg je het product de volgende dag aan de deur geleverd. Je kunt het aantal bestellingen begrenzen door in te stellen dat er pas een nieuwe bestelling wordt geplaatst als de vorige is geleverd. Zo kun je voorkomen dat je per ongeluk opgescheept zit met een hoop zakken kattenvoer.

In beide landen is nu ook de Amazon Dash Replenishment Service beschikbaar. Daarmee kunnen fabrikanten een Dash-knop integreren in hun product, waardoor ze zelfstandig nieuwe producten kunnen bestellen als de voorraad bijna op is. De Dash-knoppen zijn alleen beschikbaar voor Amazon Prime-leden. Zij kunnen de knoppen aanschaffen voor vijf euro per stuk, maar krijgen dat geld weer terug als ze knop ook echt gebruiken.

Nederland

In Nederland heb je nog niet zoveel aan de Dash-knoppen omdat Amazon geen Nederlandse site heeft voor fysieke producten (enkel voor ebooks). Amazon heeft een groot deel van zijn Duitse webwinkel overigens ook vertaald naar het Nederlands. Daardoor wordt het makkelijker voor Nederlanders om te shoppen bij Amazon.de.

Als je nu naar de site gaat vind je rechtsbovenin een link om hem in het Nederlands weer te geven. Niet alle teksten zijn echter vertaald, dus je komt nog regelmatig Duitse teksten tegen. Misschien nog wel het handigste, is de klantenservice nu ook beschikbaar is in onze taal.