Garmin lanceert goedkoopste sporthorloge met harslagmeter tot nu toe

Garmin Forerunner 35

Garmin heeft een groep trouwe fans die niet zonder een sporthorloge van dat merk kunnen. En da’s niet voor niks: het bedrijf maakt hele degelijke horloges met de juiste sensoren om een training perfect bij te houden. Met de Garmin Forerunner 35 hoopt het bedrijf zijn technologie toegankelijker te maken voor een nog groter publiek. Het horloge bevat ingebouwde GPS en een hartslagmeter en heeft een prijskaartje van 199 euro.

Je kunt het horloge overigens de hele dag dragen. Hij laat je daarbij niet alleen de tijd zien, maar geeft ook notificaties van je smartphone (iPhone/Android) weer en dient als fitness- en sleeptracker. Het is dus eigenlijk gewoon een simpele smartwatch. Verwacht daarbij overigens geen prachtig kleurenscherm; het horloge heeft een functioneel zwart-wit scherm, dat overigens goed leesbaar is in de zon.

Sportfuncties

Als je gaat hardlopen of fietsen houdt hij dankzij de ingebouwde GPS je tempo en afgelegde afstand bij. Tegelijkertijd met hij via een sensor op je pols je hartslag. Daarnaast heeft hij heleboel functies die we kunnen van Garmin: hij kan je bijvoorbeeld begeleiden om op een ingesteld tempo te lopen of om rondjes te tracken. Ook pauzeert hij automatisch je training als je stopt met lopen.

Je data kun je delen via het online platform van Garmin en als je je smartphone meeneemt tijdens het rennen kun je vrienden je zelfs live volgen dankzij de Live Track-functie.

De accu van de Garmin Forerunner 35 gaat normaal gesproken 9 dagen mee. Als je gaat sporten en dus de ingebouwde GPS aanzet, gaat hij 13 uur mee. Tot slot is het goed om te melden dat hij waterdicht is tot 5o meter. Je kunt hem dus omhouden onder de douche of als je gaat zwemmen.

Voor de liefhebber is hij in vier kleuren te krijgen: zwart, wit, blauw en groen. In september is hij te koop.